Tid
fredag 1. juli - kl. 12:00 - 16:00

Arrangør
Navn:
Telefon: 30606760
Email:

Lokation
Danmarks Busmuseum, Fabriksvej 1 , 4230 Skælskør

Information

Borgmester Steen Knuth Slagelse Kommune ankommer kl. 12.00 for at markere åbningen af denne nye danske turistattraktion.

En begyndelse på at synliggøre et stykke Dansk Kulturhistorie

Derefter er den store pølsevogn klar med mange pølsevarianter m. tilbehør, samt ribbensteg, kartoffelsalat, drikkevarer og kaffe.

Danmarks Busmuseum kan fremvise en række tidstypiske rutebiler og busser fra perioden 1930 til 1990èrne. Nogle af busserne i restaureret stand, andre som den stand busserne var i, da museet fik dem erhvervet. Samlingen tæller pt. omkring 45 køretøjer.

Museet starter op med de materialer og effekter der siden 1994 er samlet af medlemmerne i foreningen Bushistorisk Selskab.  For at sikre disse effekter og værdier, har Bushistorisk Selskab etableret fonden Danmarks Busmuseum, for herefter at overdrage alle aktiver til denne fond der fremover står for driften.  Bushistorisk Selskab fortsætter som støtte og venneforening for Danmarks Busmuseum, samt fortsætter udgivelsen af Busbladet.

Danmarks Busmuseum og Bushistorisk Selskab drives primært af frivillige.

Ud over rutebilerne og busserne findes udstillingslokaler med billeder af busser, tidstypiske effekter fra rutebil og bushistorien gennem omkring 100 år i Danmark. Billeder, arkiver og plancher fra de mange karrosserifabrikker Danmark har rummet gennem tiderne. Historier / fortællinger om hedengangne busvognmænd, chaufførhistorier, forskellig faglig litteratur der omhandler rutebil og turistbussernes historie i Danmark.

Seværdigt museum, der genkalder personlige  oplevelser for måske  3-4 generationer!

Fra og med lørdag d. 2. juli holder museet åben hver:

  • Fredag   12-17.00
  • Lørdag   10-17.00
  • Søndag  10-17.00

Åbningstider gælder til og med søndag d. 23. okt.

Indgang voksne: 50,00 kr.  Børn u/12 år: Gratis iflg. med voksne.

På hverdage modtages grupper / busselskaber hele året, dog kun mod forudbestilling.

Der er mulighed for at købe kaffe, drikkevarer, is m.v.

Smørebrød og lignende i.f.b.m. grupper, kun mod forudbestilling.

Påtænker du at medbringe blomster/vingaver o.l. – opfordrer vi til i stedet at benytte indbetaling af et beløb på konto med Reg. Nr.: 6150 Konto: 151200 mrkt. BHS §8a + et Cpr. Nr. eller CVR Nr.

Beløb på denne konto er fradragsberettiget og indberettes til Årsopgørelsen da vi er godkendt som en Kulturhistorisk Forening. Beløbene går til busserne og udbygning af museet.

Hjertelig velkommen fredag d. 1. juli. Vi glæder os til at fremvise hvor langt vi nået i opbygning.

Bestyrelsen.

Indlæser kort...