Så er der (igen) et nyt VeteranTidende på vej til jer; forhåbentlig allerede inden den 1. februar. Denne gang med lidt solrige billeder fra det forgangne år – rare at kigge på, mens vi venter på forår og sommer. Men som altid også med historisk stof. Når vi snakker om de mange og meget vidt forskellige køretøjer vi beskæftiger os med kan vi altid finde et mærke eller en model, der har et mere eller mindre rundt jubilæum. Men vi har særligt øje på ét her i 2023. I år er det nemlig 85 år siden VWs elskede Boble kom til verden – og det er 75 år siden at importen officielt begyndte her i Danmark. Det kommer vi til at markere med flere artikler i løbet af året. Her i VT-februar starter vi dog lidt i det små, med en lille gennemgang af ’folkevogne’ før Volkswagen. Ordet var ved at være et begreb, også i en lang årrække før VW tog det til sig.

Der er flere jubilæer – det er nemlig også 75 år siden at Citroën 2CV blev præsenteret for den undrende offentlighed på bilsalonen i Paris. Det er ikke utænkeligt, at den Citroënglade redaktør foretager sig noget i den anledning. Men lidt 2CV-agtigt har vi faktisk med denne gang – i form af en lille artikel om nogle mystiske dæk fra Michelin.

Som altid er der selvfølgelig også nye spørgsmål på siden med det gule spørgsmålstegn – og denne gang også nogle svar fra tidligere.

Redaktionen ønsker god fornøjelse med bladet!